Szabályozók

ANapkollektor szabályzók napkollektoros rendszerek automatikus, felügyelet nélküli üzemét elektronikus szabályozók alkalmazásával lehet megvalósítani. A szabályozók érzékelőkkel mérik a napkollektorok, és a kollektorokkal fűtött tárolók, medence, vagy hőcserélők hőmérsékletét, és ezeknek megfelelően vezérlik a rendszerbe beépített szivattyúk és motoros szelepek üzemét.
A korszerű, mikroprocesszoros szabályozók fokozatmentesen tudják szabályozni a napkollektor köri szivattyú fordulatszámát, és bonyolult, több zónás rendszerek vezérlésére is alkalmasak. Így biztosítani tudják a hasznosított napenergia optimális, előnykapcsolás szerinti elosztását az egyes napkollektorokkal fűtött tárolók között. A napkollektoros fűtés vezérlésén kívül a szabályozók még számtalan hasznos funkcióval rendelkeznek. Például mérik a napkollektorok hőteljesítményét és gondoskodnak a túlmelegedés elleni védelemről.


Hc típusú napkollektor szabályozók Steca típusú napkollektor szabályozók Szabályozó tartozékok
HC típusú szabályozók Steca típusú szabályozók Szabályozó tartozékok

HC típusú szabályozók

HC 1 napkollektor szabályozóA HC sorozatú napkollektoros szabályzók a Naplopó Kft. közreműködésével, Magyarországon kifejlesztett berendezések. Minden típus rendelkezik legalább egy fordulatszám szabályozott szivattyú kimenettel és relé kimenettel.

További HC szabályozók...

Steca típusú szabályozók

Steca szabályzók

A Steca Németország egyik vezető Szolár elektronikával foglalkozó vállalata. Napkollektoros szabályzóik letisztult, praktikus kivitelűek. Valamennyi típus LCD kijelzővel rendelkezik és többféle rendszerséma közül választhatunk bennük.

További Steca szabályozók...

Szabályozó tartozékok

Térfogatáram mérő impulzusadó.A központi szabályozó egységnek a gépészeti rendszerbe való csatlakoztatásához szükség lehet többféle kiegészítő elemre. Ezeket foglaltuk össze ezen az oldalon.

További szabályozó tartozékok...