Naplopó rendszerek

Az alábbiakban ismertetjük a különféle felhasználási módoknak megfelelõ típusrendszereinket. Itt megtalálja a legegyszerûbb melegvíz készítõ rendszertõl kezdve a többcélú melegvíz készítõ, épület és medencefûtõ rendszereket éppúgy, mint a nagyobb létesítmények számára kifejlesztett rendszereket.

Természetesen az ismertetett típusoktól eltérõ, az egyedi igényekhez alkalmazkodó rendszereket is megvalósítunk. Az alábbi rendszerárlista célja, hogy segítséget nyújtson a napkollektoros rendszer elõzetes kiválasztásában.

A rendszerek fõbb elemeinek ára mellett feltüntettük a teljes rendszer árát csõvezetékkel és kivitelezéssel együtt is. Ez utóbbi ár természetesen csak irányár, mely átlagos körülményekre vonatkozik. A pontos vállalási ár függ a kiépítendõ csõvezeték rendszer hosszúságától és az egyéb helyszíni adottságoktól. Egyszerûen megvalósítható rendszer esetén a vállalási ár lehet a feltüntetettnél olcsóbb, de szerencsétlen esetben drágább is, az eltérés azonban általában nem több 10%-nál.

 

Melegvíz Melegvíz + medence Melegvíz + fûtés Melegvíz + fûtés + medence Medence

Csak melegvíz készítõ rendszerek

Standard napkollektoros rendszer

Standard rendszerek

A leggyakrabban alkalmazott, egyszerû, bevált napkollektoros rendszer. A napkollektorok két belsõ hõcserélõs melegvíz-tárolót fûtenek a tároló alsó hõcserélõjén keresztül.

Junior napkollektoros rendszer Junior rendszerek

Elsõsorban nyaralók, hétvégi házak, vagy kisebb családi házak esetében alkalmazott egyszerû, kis méretû napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy belsõ hõcserélõs, falra szerelhetõ melegvíz-tárolót fûtenek.

Melegvíz készítõ és medence fûtõ rendszerek

Standard-Pool rendszerek

A Standard melegvíz készítõ rendszer kiegészítése medence fûtéssel. A napkollektorok a melegvíz-tárolót az alsó hõcserélõn keresztül, a medence vizét pedig a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül fûtik. A bojler és a medence fûtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

Melegvíz készítõ és épület fûtõ rendszerek

EcoFlow rendszerek

A napkollektorok belsõ hõcserélõn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fûtenek, amibe egy nagy felületû, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hõcserélõ is beépítésre került. Ezen a hõcserélõn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz.

EcoFresh rendszerek

A napkollektorok belsõ hõcserélõn keresztül egy puffertárolót fûtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hõcserélõs melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményû és higiénikus melegvíz ellátást biztosít.

EcoDuo rendszerek

A napkollektorok két hõcserélõs melegvíz-tárolót és egy különálló fûtési célú puffertárolót fûtenek a tárolókba beépített alsó hõcserélõkön keresztül. A tárolók fûtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

EcoDirect rendszerek

A Standard melegvíz készítõ rendszer kiegészítése egyszerû fûtésrásegítõ modullal. A napkollektorok csak a napsütés idõtartama alatt, hõcserélõn és termosztatikus keverõszelepen keresztül, külön fûtésköri szivattyúval, a hagyományos hõtermelõvel párhuzamosan tudnak rásegíteni az épület fûtésére.

EcoCombi rendszerek

A napkollektorok belsõ hõcserélõn keresztül egy ún. kombipuffer tárolót fûtenek. A kombipuffer tároló felsõ részébe egy belsõ, kisebb térfogatú használati-melegvíz tároló is beépítésre került. A használati-melegvíz a belsõ tartályban, a tartály palástfelületén keresztül melegszik fel.

Melegvíz készítõ, épület és medence fûtõ rendszerek

EcoFlow-Pool rendszerek

A napkollektorok belsõ hõcserélõn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fûtenek, amibe egy nagy felületû, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hõcserélõ is beépítésre került. Ezen a hõcserélõn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz. A medence fûtése a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül történik.

EcoFresh-Pool rendszerek

A napkollektorok belsõ hõcserélõn keresztül egy puffertárolót fûtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hõcserélõs melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményû és higiénikus melegvíz ellátást biztosít. A medence fûtése a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül történik.

EcoDuo-Pool rendszerek

A napkollektorok két hõcserélõs melegvíz-tárolót és egy különálló fûtési célú puffertárolót fûtenek a tárolókba beépített alsó hõcserélõkön keresztül. A medence fûtése a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül történik. A tárolók és a medence fûtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

EcoDirect-Pool rendszerek

A melegvíz készítés standard módon, két hõcserélõs melegvíz-tárolóban történik, a fûtésrásegítés pedig ún. hõcserélõs fûtési egység alkalmazásával. A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül fûtik. A melegvíz-tároló, a fûtési egység és a medence fûtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

Csak medence fûtõ rendszerek

BasicPool rendszerek

Kisebb ~10-40 m2 vízfelületû medencékhez.
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül fûtik. A hõcserélõn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetéhez tartozó vízforgató-szûrõ szivattyú keringeti.

BasicPool-XL rendszerek

BasicPool-XL rendszerek

Közepes és nagyobb, ~30 m2 feletti vízfelületû medencékhez
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hõcserélõn keresztül fûtik. A hõcserélõn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetétõl függetlenül vezérelt, külön vízforgató-szûrõ szivattyú keringeti.

Keressen bennünket, kérjen az Ön igényének megfelelõ, személyre szabott árajánlatot!

Cím

Gyöngyös, Róbert Károly u. 5, 3200

Telefon

(20) 451-1156

Email

matrasolar[kukac]matrasolar.hu