Kombinált puffertárolók

Kombinált puffertárolók A kombinált puffertárolók a használati melegvíz tárolási és a fûtési energia tárolási feladatokat egyetlen tárolóban oldják meg. Ezáltal egyszerûsödik az épület központi gépészeti rendszere, mely így könnyen áttekinthetõ, felügyelhetõ és karbantartható. Felépítése egyszerûbb, kevesebb alkatrészre, szabályozóra és csõvezetékre van szükség.

A hõenergia ott hasznosul, ahol arra igény van. Ha a tulajdonos pl. nyáron teljes egészében csak használati melegvizet szeretne készíteni, akkor erre a célra tudja felhasználni a tárolóban összegyûjtött hõenergiát, ha pedig téli idõszakban nincs szüksége melegvízre, akkor minden hõ fûtésre fordítható.

A kombinált puffertárolók bármilyen hõtermelõvel fûthetõk, legyen az napkollektor, fatüzelésû kazán, hõszivattyú, vagy akár elektromos fûtõpatron.

Belsõ tárolós kombipuffer-tárolót alkalmazunk azokban az épületekben, ahol a melegvíz-tároló és a csapoló közötti távolság nagy. E két pont között melegvíz cirkulációs vezetéket kell kiépíteni és a vizet cirkulációs szivattyúval kell keringtetni. Használatával a tárolóban létrejövõ rétegzõdés megmarad.

Az átfolyós kombipuffer tárolókat higiénikus tárolóknak is hívják -nem véletlenül. Felépítésük hasonló a belsõ melegvíz tárolóval rendelkezõ puffertárolókkal, azzal a különbséggel, hogy a belsõ melegvíz tároló helyett egy átfolyós, nagy felületû, rozsdamentes hõcserélõvel készíthetõ melegvíz. Felépítésükbõl adódóan nincs esélye a legionella vagy más baktériumoknak.

SB logo Hajdú logó

Solarbayer

Hajdú


Hajdú átfolyós kombipuffer-tárolók

Hajdu logoA Hajdúsági Ipari Zrt Magyarország nagymultú, patinás tartálygyártó vállalata. Megújult termékpalettáján immár a legkorszerûbb átfolyós kombinált puffertárolók is megtalálhatók.


Solarbayer kombipuffer-tárolók

Solarbayer logoA Solarbayer Németország egyik jelentõs megújuló energia-hasznosítással foglalkozó vállalata. Tárolói között találunk találhatóak nagyobb teljesítményû és egyszerûbb felépítésû tárolók egyaránt. A kombinált puffertárolók között létezik átfolyós és belsõ HMV-tartályos változat is.

Cím

Gyöngyös, Róbert Károly u. 5, 3200

Telefon

(20) 451-1156

Email

matrasolar[kukac]matrasolar.hu