Fagyálló hõátadó folyadékok

Fagyállófolyadékok napkollektoros rendszerekhezA napkollektoros rendszerek egész évben, tehát a fagyveszélyes téli félévben is mûködnek, ezért a napkollektor kört fagyálló folyadékkal kell feltölteni.

Az általunk kínált fagyálló folyadékok mindegyike az általánosan alkalmazott etilénglikol fagyállóval szemben nem mérgezõ. Ez azért fontos, mert ha a rendszerben esetleg meghibásodás (pl. hõcserélõ lyukadás) áll elõ, akkor sem kerül mérgezõ anyag az ivóvíz hálózatba. Emellett a fagyálló közegek környezetbarátok, mert biológiailag lebonthatók, foszfátot, nitrátot és nitritet nem tartalmaznak. Valamennyi fagyálló folyadék korrózióvédõ inhibitorokat is tartalmaz.

A vákuumkollektoros rendszerekben jóval magasabb hõmérséklet is elõállhat, ezért azokban olyan fagyálló-munkaközeget kell alkalmazni, mely a magas hõmérsékletet is vegyi bomlás nélkül elviseli.

Frigosolar fagyálló

Frigosolar fagyálló 5 liter+180°C-ig
Propilénglikol fagyálló folyadék koncentrátum.
Csak hígítva használható, javasolt hígítási arány: 40% fagyálló, 60% víz
Alkalmazási terület: síkkollektoros rendszerekben, ahol az üresjárati túlmelegedés csak ritkán fordul elõ.

Bõvebben...

Innosolar fagyálló

Innosolar fagyállóAz INNOSOLAR hõátadó folyadék elsõsorban napkollektoros rendszerek folyadéktölteteként használható, -29°C hõmérsékletig fagyásbiztos, narancssárga színû folyadék. Magas 200°C feletti hõmérsékleten is stabil és tartósan üzembiztos. Magas hõmérséklettûrése miatt alkalmazása elsõsorban vákuumcsöves napkollektorok használata esetén és/vagy gyakori üresjárati túlmelegedésnek kitett napkollektoros rendszerek esetén javasolt.

Az Innosolar fagyálló folyadék különbözõ szénatomszámú glikolok, víz és megfelelõ korróziógátló inhibitor keveréke, ami meggátolja a folyadékkal érintkezõ fémek korróziós károsodását. Az inhibitor-keverék nem tartalmaz nitrit-, kromát- és amintartalmú vegyületeket, így a használati utasítások betartása esetén egészségkárosító hatása nincs. Összetétele miatt nagy hõmérséklet-terhelés felvételére alkalmas.

Bõvebben...

Cím

Gyöngyös, Róbert Károly u. 5, 3200

Telefon

(20) 451-1156

Email

matrasolar[kukac]matrasolar.hu