Szerelõkeretek

A napkollektorokat általában az épületek tetõszerkezetére kell felszerelni. Fontos, hogy a rögzítéshez használt anyagok ellenálljanak az idõjárási hatásoknak, ne rozsdásodjanak, a kollektorok teljes élettartama alatt ne igényeljenek festést, karbantartást.
A Thermosolar napkollektorok felszereléséhez alumíniumból készült szerelõkeretek vásárolhatók. Ezek segítségével a kollektorok könnyen, gyorsan és megbízhatóan felszerelhetõk, a tetõ kollektorok miatti beázása maximálisan kizárható.
A szerelõkeretek 2, vagy 3 db, illetve további 1 db kollektor felszereléséhez készülnek. Ezek egymás mellé sorolásával tetszõleges számú napkollektor felszerelhetõ.

Külön szerelõkeret kapható ferde-, és lapostetõre szereléshez.

Szerelõkeretek ferdetetõre Szerelõkeretek lapostetõre

Szerelõkeretek a napkollektorok ferdetetõre szereléséhez, acélcsöves tetõkampós rögzítéssel

acélcsöves tetõkampó
Acélcsöves keret esetén a cseréplécek közé, azokkal párhuzamosan, a szerelõkeret teljes szélességében kell elhelyezni a cserép alá a horganyzott tartócsöveket.
A keret méretének megfelelõ hosszúságú acélcsõ pár, a csõ szarufához rögzítéséhez szükséges kengyel és csavarok, valamint a tetõkampó acélcsõhöz rögzítéséhez szükséges bilincsek és csavarok tartozékai a keretnek.

Bõvebben az acélcsöves szerelõkeretekrõl...

Szerelõkeretek a napkollektorok ferdetetõre szereléséhez, cserépléc tetõkampós rögzítéssel

cserépléckampó

cserépléckampós szerelõkeret 2 kollektorhoz

Cserépléc kampós szerelõkeret esetén a kerethez olyan rozsdamentes acélból készült kampók tartoznak, melyeket a cseréplécekbe lehet beakasztani és rögzíteni. A cserépléckampók állíthatóak, ezért a tetõlécek héjalástól függõ eltérõ távolsága korrigálható.
Ez a keret csak cserép fedés és megfelelõen erõs tetõléc (min. 3x5 cm) esetén alkalmazható.

Bõvebben a cserépléckampós szerelõkeretekrõl...

Szerelõkeretek a napkollektorok ferdetetõre szereléséhez, tõcsavaros rögzítéssel

tõcsavar

tõcsavaros szerelõkeret 2 kollektorhoz

Tõcsavaros keretet elsõsorban pala és fémlemez fedések esetén célszerû alkalmazni. A kereteknek tartozéka kollektoronként 2 db rozsdamentes acélból készült tõcsavar, melyet a tetõhéjalás átfúrása után a szarufába kell becsavarni. A tetõhéjalás vízhatlan tömítését a tõcsavar külsõ, menetes részén lévõ, anyával és takarórózsával a héjaláshoz szorított habosított szigetelõanyag biztosítja.
Figyelem! A tõcsavaros keretek csak fa szerkezetû tetõk esetén alkalmazhatók!

Bõvebben a tõcsavaros szerelõkeretekrõl...

Szerelõkeretek a napkollektorok lapostetõre szereléséhez


2-es laposteteõs szerelõkeret

A napkollektorok lapostetõre, vagy egyéb sík felületre szereléséhez a lapostetõs szerelõkeretek használhatók.
Segítségükkel megoldható a kollektorok hagyományos, szigetelt lapostetõre, vagy talajszintre, udvarra rögzítése is. A tetõ, vagy talaj egyenetlenségeit célszerû vízszintesen elhelyezett U-profilok alkalmazásával kiegyenlíteni és a kereteket ehhez erõsíteni. A keretszerkezetek rögzíthetõk lecsavarozással, vagy ha erre nincs lehetõség, akkor leterheléssel.
A szerelõkeretek elõfúrva, az összeszereléshez szükséges rozsdamentes csavarokkal együtt kaphatók. A lapostetõs szerelõkeretek dõlésszöge 45o (külön rendelésre 30o).

Bõvebben a lapostetõs szerelõkeretekrõl...

Cím

Gyöngyös, Róbert Károly u. 5, 3200

Telefon

(20) 451-1156

Email

matrasolar[kukac]matrasolar.hu