Innosolar fagyálló

Innosolar fagyállóAz INNOSOLAR hõátadó folyadék elsõsorban napkollektoros rendszerek folyadéktölteteként használható, -29°C hõmérsékletig fagyásbiztos, narancssárga színû folyadék. Magas 200°C feletti hõmérsékleten is stabil és tartósan üzembiztos. Magas hõmérséklettûrése miatt alkalmazása elsõsorban vákuumcsöves napkollektorok használata esetén és/vagy gyakori üresjárati túlmelegedésnek kitett napkollektoros rendszerek esetén javasolt.

Az Innosolar fagyálló folyadék különbözõ szénatomszámú glikolok, víz és megfelelõ korróziógátló inhibitor keveréke, ami meggátolja a folyadékkal érintkezõ fémek korróziós károsodását. Az inhibitor-keverék nem tartalmaz nitrit-, kromát- és amintartalmú vegyületeket, így a használati utasítások betartása esetén egészségkárosító hatása nincs. Összetétele miatt nagy hõmérséklet-terhelés felvételére alkalmas.

A készítmény eredeti összetevõi a természetben teljes mértékben lebomlanak, a szabványokban rögzített idõtartamon belül, a természetet nem károsítják.

Innosolar fagyálló vákuumcsöves napkollektorhoz

Típusváltozatok:

• Innosolar-Basic: -30°C-tól +210°C-ig

• Innosolar-HT: -29°C-tól +265°C-ig

Kiszerelés: 5 és 20 literes kannában.

Az Innosolar hõátadó folyadék fõbb tulajdonságai:

  • Felhasználásra kész oldat
  • Sík és vákuumcsöves kollektorokban egyaránt használható
  • Fagyállósága: - 30°C (Innosolar-Basic), - 29°C (Innosolar-HT)
  • Hõmérséklettûrése: 210°C (Innosolar-Basic), 265°C (Innosolar-HT)
  • Stabil kémhatású
  • Korrózió ellen hatékony védelmet nyújt
  • Nem mérgezõ, egészségkárosító hatása akkor sincs, ha rendszer meghibásodás esetén (pl. kilyukad a hõcserélõ) bekerül a használati- melegvíz rendszerbe.

Hígítatlan állapotban pH értéke 8,7-9,7 közötti. A termék teljesíti a nemzetközileg elfogadott DIN 4757, 3. részében rögzített, a napkollektorokra vonatkozó követelményeket.

A tömítõanyagként, vagy szerkezeti anyagként használt anyagok közül a folyadéknak teljes mértékben ellenállnak: butil-kaucsukok, fluorozott szénhidrogének, természetes kaucsukok, nitrilkaucsuk, olefinkaucsuk, poliacetál, poliamid, polibután, poliészter gyanták, polietilén féleségek, polipropilén, poli-tetra-fluoretilén, sztirol-butadién kaucsuk, szilikonkaucsuk.

A folyadék károsítja a fenol-karbamid-formaldehid gyantákat, lágy PVC féleségeket és a poliuretán elasztomereket.

Felhasználási útmutató

Új napkollektoros rendszer üzembe helyezése elõtt - de mindenképpen a nyomáspróba után - tisztítószeres átmosatást kell végezni. Erre a célra javasoljuk a INNOSOLAR CLEAN tisztító folyadék néhány százalékos meleg oldatát. A tisztítófolyadék leeresztése utáni vizes öblítést követõen a rendszer INNOSOLAR hõátadó folyadékkal feltölthetõ.

Teljes folyadékcsere esetén az INNOSOLAR feltöltése elõtt a rendszer vizes, esetleges savas átmosása – INNOSOLAR-CLEAN folyadékkal - és átöblítése szükséges. Az INNOSOLAR vízzel nem hígítható és nem keverhetõ semmilyen más hõátadó folyadékkal vagy egyéb készítménnyel, mert ezáltal a garantált tulajdonságai módosulnak.

Minõségmegõrzési idõ: Eredeti, bontatlan csomagolásban és megfelelõ tárolási körülmények között 3 év.

Cím

Gyöngyös, Róbert Károly u. 5, 3200

Telefon

(20) 451-1156

Email

matrasolar[kukac]matrasolar.hu